În ianuarie 2024 (15-28), Novak Djokovici îşi va pune din nou titlul în joc la Australian Open. Primul Grand Slam al sezonului, pe care l-a câştigat deja de zece ori (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023), îi oferă foarte des momente de glorie, cu excepţia lunii ianuarie 2022. În urmă cu aproape doi ani, numărul unu mondial a fost expulzat din Australia pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lumea întreagă era împotriva mea. Practic am fost considerat răul suprem", a spus sârbul în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS.

"Am mai trăit astfel de situaţii pe terenurile de tenis, cu un public care poate că nu m-a susţinut, dar nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea. Nu sunt nici antivaccin, nici pro-vaccin, sunt în favoarea libertăţii de a alege", a spus el.

El a dorit să demonteze şi ceea ce el consideră a fi un clişeu. "Unii oameni chiar cred că sunt un jucător mai bun astăzi dacă fanii sunt împotriva mea, dar nu este adevărat. Bineînţeles, prefer să joc cu publicul în spatele meu, este mult mai uşor".

Novak Djokovici nu a putut participa la ediţia din 2022 a Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. El a fost exclus din competiţie şi expulzat din Australia.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.