Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici, locul I ATP, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Viena, după ce l-a învins, miercuri, cu scorul de 7-6 (3), 6-3, pe croatul Borna Ciorici, locul 24 ATP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestui rezultat, Djokovici şi-a asigurat într-o mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră. Doar spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-ar mai putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţie să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie), o solicitare foarte puţin probabilă, şi să câştige toate meciurile rămase de jucat.

Dacă va ridica trofeul la Viena, Djokovici nu va mai putea fi "detronat" în acest an.

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori.

"Sampras a fost idolul meu în tinereţe şi va fi fantastic să-i egalez recordul, terminând pentru a şasea oară anul ca numărul 1 mondial", a declarat Djokovici, potrivit lefigaro.fr.

Ceilalţi doi mari jucători din prezent, Nadal şi elveţianul Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

În 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Djokovici a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, recum şi turneul de la Dubai. El are 38 de victorii şi două înfrângeri.

Sârbul mai vizează recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de Federer. Djokovici are acum 292 de săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.