Federaţia Americană de Tenis şi organizatorii US Open şi-au anunţat sprijinul pentru Novak Djokovici în cererea sa de a intra în Statele Unite, deşi este nevaccinat împotriva Covid, pentru a concura la Indian Wells şi Miami Masters 1000, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Novak Djokovici este unul dintre cei mai mari campioni pe care sportul nostru i-a cunoscut vreodată. USTA şi US Open speră că va avea succes în încercarea sa de a intra în ţară şi că fanii îl vor putea vedea în acţiune la Indian Wells şi Miami”, au scris cele două organizaţiii într-o declaraţie comună.

Numărul 1 mondial, în vârstă de 35 de ani, a cerut autorităţilor americane o autorizaţie specială de intrare în Statele Unite, pentru care aşteaptă un răspuns.

Washingtonul nu permite intrarea în ţară călătorilor nevaccinati. Administraţia de Securitate a Transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Turneul de la Indian Wells începe însă miercurei, în deşertul din California, până pe 19 martie, şi va fi urmat de Miami Open, din 22 martie până pe 2 aprilie.

Djokovici, co-deţinător al numărului de Grand Slamuri câştigate (22) alături de Rafael Nadal, a declarat săptămâna aceasta la Dubai că încă aşteaptă să vadă dacă Statele Unite îi vor acorda această autorizaţie.

„Dacă mi se refuză, mă retrag de la turneu bineînţeles, înainte de tragerea la sorţi” programată luni, a spus el.

Din cauza statutului său de vaccinare, Djokovici a fost expulzat din Australia cu puţin timp înainte de ediţia din 2022 a turneului de la Melbourne. Şi nu i s-a permis să meargă în Statele Unite pentru Indian Wells sau US Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.