Novak Djokovici ar putea pierde locul I în clasamentul ATP, în această săptămână, în funcţie de rezultatele din cadrul turneelor de 500 de puncte de la Dubai şi Acapulco, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusul Daniil Medvedev, acum pe locul 2 mondial, ar putea ajunge în ierarhia ce va fi publicată lunea viitoare pe primul loc al clasamentului ATP în următoarele situaţii:

- Dacă Medvedev câştigă turneul de la Acapulco;

- Dacă Djokovic nu câştigă titlul la Dubai şi Medvedev ajunge în finală la Acapulco;

- Dacă Djokovici nu ajunge în finala de la Dubai şi Medvedev ajunge în semifinale la Acapulco;

- Dacă Djokovic nu ajunge în semifinale la Dubai şi Medvedev îl învinge pe Benoît Piare în primul tur la Acapulco;

- Dacă Djokovic nu atinge faza sferturilor de finală la Dubai (şi oricare ar fi rezultatul lui Medvedev).

Tenismenul sârb a început, luni, săptămâna cu numărul 361 în fruntea clasamentului ATP, un record. El este la a cincea perioadă ca lider ATP, începând din 3 februarie 2020.

Pe locul 2 în ierarhia săptămânilor petrecute pe locul I ATP este elveţianul Roger Federer, cu 310, iar spaniolul Rafael Nadal ocupă locul 6, cu 209 săptămâni, după Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270) şi Jimmy Connors (268).

În acest moment, Djokovici are 8.875 de puncte, iar Medvedev, 8.435 de puncte.

Daniil Medvedev are însă adversari tari la Acapulco, un turneu pe hard, între care Rafael Nadal, locul 5 ATP, germanul Alexander Zverev, locul 3 ATP, şi grecul Stefanos Tsitsipas, locul 4 ATP.

La Dubai, competiţie tot pe hard, favoritul numărul 2 este rusul Andrei Rublev, locul 7 ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.