Novak Djokovici a revenit în fruntea clasamentului ATP, după ce a câştigat turneul de la Roland Garros, al 23-lea grand slam al carierei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În clasamentul dat publicităţii luni, Djokovici are 7595 de puncte, în timp ce spaniolul Carlos Alcaraz este pe loul 2, cu 7175 de puncte.

Locul trei este ocupat de rusul Daniil Medvedev, iar pe patru se află norvegianul Casper Ruud, finalistul de la Roland Garros.

Sârbul îşi va începe astfel 388-a săptămână pe primul loc. Este a treia oară când Djokovici este numărul 1 mondial în acest an şi a doua oară în 2023 când urcă pe locul 1 mondial prin câştigarea unui turneu major. El a câştigat atât Australian Open, cât şi Roland Garros şi a revenit de fiecare dată în topul tenisului masculin.

În februarie, Djokovici a doborât recordul lui Stefi Graf pentru cele mai multe săptămâni pe locul 1 mondial de către un jucător sau o jucătoare (atunci 377 de săptămâni). Doar un singur alt jucător, Roger Federer (310 săptămâni), a petrecut mai mult de 300 de săptămâni ca nr. 1 mondial.



Djokovici, în vârstă de 36 de ani, se va îndrepta acum spre 400 de săptămâni, pe care le poate atinge în septembrie.

Cel mai bine clasat jucător român este Nicholas David Ionel, pe locul 184, cu 314 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.