Comitetul Executiv al FRF a aprobat modificarea manualului privind clasificarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deciziile definitive cu privire la clasificarea academiilor şi punctajele obţinute vor fi transmise de către Departamentul Competiţii către Departamentul Licenţiere şi Afilieri, în vederea utilizării acestor informaţii în procesul de licenţiere al cluburilor de Liga 1. În funcţie de scorul final obţinut, Departamentul Competiţii al FRF va stabili competiţia în care va participa academia de copii şi juniori (Campionat Naţional sau Liga Elitelor).

Astfel, dacă un club ce doreşte licenţa pentru Liga 1 nu va obţine minimum 60 de puncte în clasificarea academiilor va fi nevoit să plătească o sancţiune financiară şi să semneze un acord cu FRF prin care va primi o derogare de un an pentru întrunirea condiţiilor de participare, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să ofere asistenţă cluburilor respective pentru a îndeplini toate condiţiile prin dezvoltarea propriei academii, informează frf.ro.

Calendarul activităţilor de clasificare a academiilor de juniori, programul de funcţionare al Comisiilor de Clasificare şi modalitatea de comunicare, doar în cazul cluburilor solicitante din Liga 1:

10 ianuarie 2020 – termen limită de depunere a cererii de înscriere pentru clasificare a academiei la Departamentul Competiţii Juniori ai FRF (e-mail, poştă sau fax);

13 ianuarie 2020 – cluburile sunt informate cu privire la planificarea auditării academiei (e-mail sau fax);

14–31 ianuarie 2020 – efectuarea auditării academiilor de juniori ale cluburilor (vizita la academie);

10 februarie 2020 – data limită de depunere a documentaţiei (curierat rapid)

25 februarie 2020 – comunicarea Raportului Preliminar al Comisiei de Clasificare (e-mail);

26 februarie – 03 martie 2020 – perioada în care cluburile pot să îşi exprime opinia cu privire la Raportul Preliminar (e-mail) şi să completeze documentaţia (curierat rapid);

11 martie 2020 – comunicarea hotărârilor Comisiei de Clasificare (e-mail);

11–16 martie 2020 – depunerea cererilor de apel împotriva hotărârilor Comisiei de Clasificare (e-mail sau fax);

31 martie 2020 – Comunicarea deciziei Comisiei de Apel pentru Clasificare (e-mail).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.