Atacantul echipei Napoli, Victor Osimhen, a fost desemnat jucătorul african al anului 2023. Autor a 26 de goluri în campionat şi 5 în Liga Campionilor în sezonul trecut, atacantul nigerian a fost premiat luni, în cadrul unei ceremonii organizate de Confederaţia Africană de Fotbal la Marrakesh, în Maroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osimhen, care a cucerit titlul de campion al Italiei cu Napoli în vară, a concurat pentru acest premiu cu egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) şi fundaşul marocan Achraf Hakimi (PSG).

Compatrioata sa, Asisat Oshoala, care joacă la Barça, a fost aleasă jucătoarea africană a anului 2023. Ea a devansat-o pe sud-africana Thembi Kgatlana (Racing Louisville, SUA) şi pe Barbra Banda din Zambia. Oshoala, în vârstă de 29 de ani, este una dintre jucătoarele importante ale echipei naţionale a Nigeriei şi a adunat trofee cu Barça în acest sezon, câştigând Liga Campionilor, campionatul Spaniei şi Cupa Spaniei.

Mijlocaşul senegalez Lamine Camara (FC Metz) a câştigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător african al anului 2023. El i-a devansat pe compatriotul său Amara Diouf şi pe marocanul Abdessamad Ezzalzouli (Betis Sevilla).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.