Fostul politician britanic Nigel Farage, care se află la Belgrad cu familia Djokovici, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter după ce judecătorul Anthony Kelly a întors decizia guvernului australian de a anula viza jucătorului, sentinţă descrisă drept "o victorie uriaşă pentru @DjokerNole, în această dimineaţă", informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider al partidelor Ukip şi Brexit a mai spus pentru GB News că dacă, aşa cum se poate întâmpla încă, ministrul Imigrării, Alex Hawke, intervine şi anulează viza lui Djokovici, ar fi o mică diferenţă între Australia şi o republică bananieră.

"Familiei nu îi vine să creadă ce se întâmplă. Vreau să spun, este Australia o ţară care se bazează pe statul de drept sau este o ţară în care guvernul poate exercita o putere arbitrară? Adică, sincer, dacă acea hotărâre de azi dimineaţă este respinsă, atunci care este diferenţa dintre Asutralia şi o republică bananieră?", a spus Farage, referindu-se la regulile australiene de imigraţie, potrivit cărora ministrul Hawke ar putea folosi puterea de care dispune pentru a anula din nou viza jucătorului.

Însă, atât înainte, cât şi după referendumul pentru Brexit, aşa cum subliniază mulţi, Farage a lăudat în mod constant sistemul de imigrare al Australiei, argumentând că posibilitatea introducerii unui sistem similar a fost unul dintre principalele avantaje pentru Marea Britanie după ce a părăsit Uniunea Europeană.

Fostul număr 1 ATP, britanicul Andy Murray, a văzut şi el ironia situaţiei, redistribuind videoclipul lui Farage din Belgrad cu familia lui Dokovici, alături de mesajul: "Vă rog să consemnaţi momentul jenant când le spuneaţi că v-aţi petrecut cea mai mare parte a carierei făcând campanie pentru a deporta oamenii din Europa de Est".

 

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici.

Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita "puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit The Guardian, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovici nu este vaccinat), titularul de viză "nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există" şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public.

Djokovici ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.