Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Peng Shuai să îi înmâneze trofeul câştigătoarei, duminică, în semn de susţinere pentru sportiva chineză, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Toată lumea este bine la aceastăt primă ediţie, însă o persoană lipseşte: Peng Shuai. Tu nu eşti pe teren în această săptămână, drept urmare mi-ar plăcea să te invit pentru a-i decerna trofeul învingătoarei duminică, în oraşul meu. Peng Shuai, te aşteptăm”, a spu Mahut.

La 1 decembrie, WTA, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, a anunţat suspendarea cu efect imediat a tuturor competiţiilor sub egida sa din China, din cauza situaţiei neclare a sportivei Shuai Peng.

Shuai Peng nu a fost văzută în public timp de trei săptămâni după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală.

Ea a spus că este "bine, în siguranţă" în timpul unui apel video cu Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, în noiembrie, şi a apărut în imagini la un turneu, dar şi la un restaurant.

Cu toate acestea, WTA a precizat că discuţia este o "dovadă insuficientă" a siguranţei lui Peng.

Shuai Peng, dublă campioană de Grand Slam la dublu şi una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din China, l-a acuzat public pe Zhang că a forţat-o să facă sex în locuinţa lui, potrivit capturilor de ecran ale unei postări de pe reţelele de socializare, ştearsă la scurt timp de cenzură.

Dispariţia ei din viaţa publică timp de mai bine de două săptămâni după postare a provocat un val de îngrijorare internaţională, WTA ONU şi alte organizaţii cerând o anchetă cu privire la acuzaţiile ei de agresiune sexuală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.