Calificată la Cupa Mondială din Qatar, echipa Ecuadorului riscă excluderea pentru că a folosit un jucător care deţinea documente false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o amplă investigaţie, Daily Mail dezvăluie că Byron Castillo, care a jucat opt meciuri de calificare, este de fapt columbian şi că s-a născut în 1995 şi nu în 1998.

În înregistrări, el ar recunoaşte că a folosit un paşaport fals şi a obţinut o identitate falsă datorită unui intermediar, iar federaţia ecuadoriană ar fi acoperit această înşelăciune.

Joi, comisia de apel FIFA se întruneşte pentru a decide asupra acestui dosar.

La 10 mai, FIFA a deschis o procedură disciplinară în legătură cu posibila nerespectare de către Byron Castillo a criteriilor pentru convocarea sa la opt meciuri ale echipei naţionale a Ecuadorului din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar.

Ecuadorul s-a calificat direct la Cupa Mondială, alături de Brazilia, Argentina şi Uruguay, în detrimentul reprezentativelor din Peru şi Chile.

Fundaşul de 23 de ani a fost trimis pe teren de selecţionerul Ecuadorului, Gustavo Alfaro, în "dublele" cu Paraguay şi Chile şi, câte o dată, cu Uruguay, Bolivia, Venezuela şi Argentina, meciuri cheie pentru ca echipa să obţină unul dintre locurile de calificare directă la Cupa Mondială. Federaţia chiliană a denunţat că există "nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia".

"Investigaţiile efectuate în Ecuador, inclusiv un raport juridic al Direcţiei Naţionale de Evidenţă a Populaţiei, au arătat existenţa unor neconcordanţe în certificatul de naştere prezentat de jucător", a precizat organismul, care a acuzat federaţia ecuadoriană că avea "deplină cunoştinţă" de aceste nereguli.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului. În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. Castillo, care joacă în prezent la Barcelona Guayaquil, a urcat în carieră la clubul Sport Norte America, care a fost sancţionat, în 2018, pentru falsificarea documentelor a câtorva zeci de jucători, astfel încât aceştia să poată evolua cu cetăţenie ecuadoriană. De asemenea, un alt club ecuadorian, Emelec, a refuzat împrumutul lui Castillo în 2015, deoarece nu era sigur de originea ecuadoriană a jucătorului.

În 10 iunie, Comisia de Disciplină a FIFA a analizat acest caz şi a decis în favoarea naţionalei ecuadoriene.

 

viewscnt

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.