Caeleb Dressel, de şapte ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, nu a reuşit să se califice la Campionatele Mondiale de nataţie din Japonia, care vor avea loc în această lună, după alte rezultate dezamăgitoare la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite, care au avut loc sâmbătă la Indianapolis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultima sa şansă de a face parte din echipa SUA, Dressel a terminat la egalitate pe locul 22 în preliminariile probei de 50 de metri liber, la 1,07 secunde în spatele liderului.

Acest lucru a încununat o săptămână în care a terminat pe locul trei la 50 de metri fluture, la egalitate pe locul cinci la 100 de metri fluture şi pe locul 19 la 100 de metri liber, toate acestea fiind departe de ceea ce era necesar pentru a ajunge la mondiale, care se desfăşoară între 14 şi 30 iulie la Fukuoka.

Problemele lui Dressel nu au fost complet neaşteptate, deoarece sportivul de 26 de ani nu a mai participat la o competiţie majoră de când s-a retras brusc de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, vara trecută, invocând o problemă de sănătate nespecificată.

"Este foarte fericit unde se află acum", a declarat sâmbătă antrenorul principal al Universităţii din Florida, Anthony Nesty, citat de SwimSwam.



"Acum avem un punct de plecare şi putem pleca de acolo. Evident, el a vrut să facă mai bine, dar pentru noi, este vorba doar de afişarea unor timpi pe care ar putea să-i îmbunătăţească. Este prima dată când îl văd fericit înotând de mult timp, iar un atlet fericit este un atlet rapid. Evident, nu este încă rapid, dar în condiţiile în care se află, a făcut nişte timpi buni."

Nesty a spus că Dressel este capabil să aibă un start excelent, dar se luptă să termine cursele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.