Fotbalistul francez Samir Nasri, care a revenit după o suspendare de 18 luni şi a semnat cu West Ham, a declarat într-un interviu pentru Sky Sports că s-a temut că îi este încheiată cariera. El a menţionat că nu a folosit nicio substanţă interzisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Însă sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat. Nu am folosit nicio substanţă. Doar că dozajul vitamineia fost prea mult. Puteam să o fac în două zile, dar am făcut-o doar în una şi regret asta. Eram bolnav. Aveam o reţetă de la doctor, dar nu s-a acceptat asta. Am pierdut un an de carieră în acest fel şi la un moment dat se vorbea de o suspendare pe patru ani. Mi-au trecut multe prin minte atunci. Am crezut că mi s-a terminat cariera, astfel că sunt norocos că am această a doua şansă”, a spus Nasri.

El a menţionat că perioada de suspendare a fost “cea mai urătă experienţă” a carierei sale, însă l-a schimbat în bine. “A fost cel mai urât sentiment din lume. Dacă nu eşti puternic şi nu ai susţinerea familiei şi prietenilor cred că poţi pica în depresie, pentru că ţi se ia ce iubeşti cel mai mult. Nu ştii dacă vei mai putea să faci ceea ce iubeşti. Pe mine m-a schimbat în bine şi acum văd lucrurile diferit. Înainte, uneori nu ştiam cât de binecuvântat eram că sunt fotbalist”, a adăugat Samir Nasri.

Nasri a fost suspendat 18 luni pentru încălcarea regulamentului antidoping, până la 1 ianuarie. La începutul acestui an, francezul a semnat un contract cu West Ham.

Agenţia spaniolă antidoping (Aepsad) a deschis o anchetă la finalul anului 2016, după ce o clinică din Los Angeles, Drip Doctors, anunţase că i-a furnizat jucătorului, pe atunci la FC Sevilla, un "tratament intravenos pentru care el să se menţină în formă". Tratamentul făcut de Nasri, IV Drip, este, conform dripdoctors.com, "o perfuzie care permite stimularea sistemului imunitar şi previne maladiile". IV Drip conţine doze mari de vitamina C, B, lizină şi zinc, combinate cu substanţe nutritive.

Tratamentul intravenos este interzis de WADA dacă nu este administrat în cantităţi care nu depăşesc 50 de mililitri într-un interval de şase ore sau dacă sportivul respectiv nu are un certificat de excepţie de uz terapeutic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.