Spaniolul Rafael Nadal, care a avut nevoie de un scurt tratament medical în timpul meciului pierdut vineri în sferturile de finală de la Brisbane, a descris după meci o durere "musculară" într-un "loc foarte asemănător" cu cel în care a suferit o accidentare cu un an în urmă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nadal, în vârstă de 37 de ani, care a revenit în competiţie în Australia după un an de pauză din cauza unei accidentări, a fost nevoit să meargă la vestiare în timpul meciului cu Jordan Thompson - pentru tratament - după ce a simţit dureri în partea superioară a coapsei stângi.

Deşi a reuşit să joace fără dureri în primele două tururi, Rafael Nadal - care a suferit două operaţii la şold anul trecut - a suferit mai mult spre finalul meciului.

El a descris durerea ca fiind "într-un loc foarte asemănător" cu accidentarea pe care a suferit-o la Australian Open în 2023, care l-a ţinut ulterior departe de tenis.

"Simt că este mai musculară. Anul trecut a fost vorba de tendoane. Nu este la fel ca anul trecut, când am simţit imediat ceva radical", a explicat el.

"Astăzi, nu am simţit nimic. Singura problemă este că locul este acelaşi, aşa că te face să fii un pic mai speriat decât de obicei", a spus Nadal.

În mod ideal", deţinătorul a 22 de titluri de Grand Slam speră că este vorba doar de un "muşchi suprasolicitat după câteva zile de efort şi un meci foarte dificil".

Deşi nu speră să câştige vreun trofeu în viitorul apropiat, Rafael Nadal "speră să aibă şansa de a se (antrena) săptămâna viitoare şi de a juca la Melbourne", deşi nu este "100% sigur de nimic în acest moment".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.