Liderul mondial la tenis masculin, Rafael Nadal, s-a retras, miercuri, de la turneul de la Paris, din cauza unei accidentări în zona abdomenului. Ca urmare a retragerii spaniolului, Novak Djokovici va reveni luni, 5 noiembrie, în fruntea clasamentului ATP, anunţă atpworldtour.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“A fost foarte frumos să fiu aici, la Paris, timp de două zile şi să mă antrenez cu băieţii. M-am simţit bine, mai bine decâtîn urmă cu o săptămână în ceea ce priveşte tenisul. Dar în ultimele zile am început să am probleme în zona abdomenului, în special atunnci când serveam. Am consultat un doctor şi mi-a spus că-mi recomandă să nu joc, pentru că dacă aş continua aş putea suferi o ruptură şi ar fi ceva grav. Iar eu nu îmi doresc asta”, a declarat Nadal într-o conferinţă de presă.

Rafael Nadal, care nu a mai concurat de la US Open, când s-a accidentat la genunchi în semifinale, urma să joace la Paris direct în turul doi, împotriva compatriotului său Fernando Verdasco.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Djokovici, care luptă la Paris pentru al 33-lea său trofeu ATP World Tour Masters 1000, va reveni în fruntea clasamentului ATP luni, la aproape doi ani de când a părăsit primul loc.

Sârbul va deveni primul jucător de dincolo de top 20 care ajunge pe primul loc în acelaşi sezon, după Marat Safin, care a reuşit această performanţă în 2000. Safin era pe locul 38 la 28 februarie 2000 şi în 20 noiembrie 2000 a devenit lider mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.