Tenismenul spaniol Rafael Nadal, locul 5 ATP, a salutat posibilitatea ca Novak Djokovici să poată juca din nou în turneele de grand slam, după scandalul în centrul căruia s-a aflat sârbul în Australia, la începutul acestui an, informează lequipe.fr. Liderul ATP revine în circuit, luni, la turneul de la Dubai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vaccinat sau nevaccinat, ar fi bine ca Novak Djokovici să poată juca din nou la turneele de grand slam”, a spus Rafael Nadal, recent câştigător al Australian Open, la care numărul unu mondial nu a putut participa, deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.

"Dacă Novak poate juca turneele de grand slam fără să fie vaccinat, e un lucru bun. Dacă poate juca sau nu, asta îl va afecta numai pe el. Nu ştiu dacă va afecta turneele de grand slam... Fiecare ia propriile decizii şi trebuie să trăiască cu ele”, a insistat spaniolul, într-o conferinţă de presă premergătoare turneului de la Acapulco, unde va evolua în primul tur cu americanul Denis Kudla, locul 100 ATP, prezent pe tabloul principal ca lucky loser.

Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sportirilor din Franţa, a reafirmat faptul că Djokovici nu va putea juca la Roland Garros, următorul grand slam, programat între 22 mai şi 5 iunie, dacă restricţiile acum în vigoare se vor prelungi până la data turneului.

"Cu toţii sperăm că această criză de sănătate va evolua într-o direcţie pozitivă, dar dacă asta nu se va schimba, vom avea nevoie de un certificat de vaccinare şi, prin urmare, Novak Djokovici nu va fi alături de noi" la Roland-Garros, a declarat ministrul, duminică, la microfonul RTL.

Până atunci, liderul ATP revine, luni, în circuit, urmând a disputa prim său meci din acest an, în turul I al turneului de la Dubai, cu italianul Lorenzo Musetti, locul 58 ATP (nu înainte de ora 18.30).

"Sunt cât se poate de pregătit şi sunt încântat să joc din nou în circuit", a declarat el, înainte de a lupta pentru un al şaselea titlu în Dubai.

După Dubai, sârbul este înscris Indian Wells, turneu Masters 1000 (7-20 martie), care are loc în deşertul californian. Însă el nu are dreptul să intre pe teritoriul american fără a fi vaccinat.

"Nu pot alege cu adevărat în acest moment. Este vorba într-adevăr despre unde pot să merg şi să joc. Oriunde va apărea o oportunitate, probabil că o voi folosi şi voi merge să joc pentru că asta îmi place întotdeauna să fac", a spus Djokovici.

Nadal a profitat de faptul că Djokovici a fost expulzat din Australia şi a bătut recordul de grand slamuri câştigate în carieră, 20, la Melbourne Park. Spaniolul este acum lider la acest capitol, cu 21 de "majore", în timp ce Djokovici şi Roger Federer au câte 20.

Recent, într-un interviu acordat BBC, Novak Djokovici a declarat că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis, decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.