Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a declarat, marţi, că gruparea sa nu face campanie de transferuri în presă şi a dat asigurări în următoarele şapte zile vor ajunge jucători importanţi sub conducerea tehnică a antrenorului Cosmin Contra. La capitolul plecări, Mutu a precizat că mijlocaşul Antun Palici a semnat deja cu o echipă care îi oferă un salariu lunar de aproape 30.000 de euro, iar fundaşul Claude Dielna vrea un salariu de 25.000 de euro, astfel că nu va mai evolua nici el la Dinamo. Atacantul Adam Nemec are două oferte, dar Dinamo vrea să-l păstreze, a precizat oficialul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ceea ce priveşte transferurile, noi suntem liniştiţi. În mercato nu trebuie să fug eu după jucători prin Europa, le faci prin telefon. Am fost în permanentă legătură cu Cosmin şi cu cine trebuie pentru a putea face mişcările pe care noi le considerăm că sunt corecte pentru a aduce jucători importanţi la Dinamo şi le-am făcut. O să vedeţi în următoarele şapte zile jucători importanţi care vor veni la Dinamo. Marţi voi pleca în cantonament şi nu voi pleca singur. În primul rând am securizat echipa, am reînnoit nişte contracte ale unor jucători pe care Cosmin i-a considerat importanţi pentru echipă, Romera, Penedo, Oliva, Brănescu. Cu Palici am fost în discuţii din decembrie, i-am dat mai multe oferte pe care noi le-am considerat corecte, însă el a ales altă echipă. A depins doar de jucător. La fel şi Dielna, a preferat să aştepte un salariu mai bun, având o vârstă, e de înţeles. Nu înseamnă că e o tragedie pentru Dinamo. Dinamo este un brand care nu va sta într-un jucător. Dielna vrea o sumă pe care nu şi-o poate permite nicio echipă din România, numai Gigi (n.r. - Becali) dacă se enervează şi vrea să rupă plafonul echipei. Vrea 25.000 (n.r. - euro). Lucrurile s-au mişcat, numai că noi nu le-am făcut publice, nu am făcut campanie de transferuri prin presă, când ieşim presă ieşim cu lucruri reale, care s-au întâmplat. Nu vrem să facem aceleaşi greşeli pe care le-am făcut în trecut, să aducem 11-13 jucători. Am încercat să-i ţinem pe Dielna şi pe Palici. Clubul are un plafon şi o filozofie pe care le respectă. A depins şi de noi într-o mare parte, dar şi de jucători, care au avut mult mai mari pretenţii. Am înţeles că Palici a semnat pe aproape 30.000 pe lună. Încercăm să facem 3-4 jucători pe care îi analizăm foatre bine, împreună cu patronul nostru, vrem să fim siguri. Cel puţin 2-3 să dea randamentul pe care îl dorim. Cosmin nu e nemulţumit, eu altceva vorbesc cu el. În momentul ăsta nu am decis nimic cu Nemec, suntem în negocieri cu două echipe, e foarte greu să ne despărţim, Nemec e un jucător de care avem nevoie şi pe care nu dorim neapărat să-l vindem. Titlul este unul dintre obiectivele noaste. Facem mişcările, dar aşa cum credem noi, în linişte, fără a asculta la ce spun alţii", a declarat Mutu, la Digi Sport.

Despre echipa naţională, Mutu spune că selecţionerul Christoph Daum nu face o muncă potrivită care să aducă rezultate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu am văzut meciurile (n.r. - cu Polonia şi Chile), mă bucur pentru debutul lui Hanca. Cred că situaţia echipei naţionale nu e cea mai fericită, nu e deloc ce ne aşteptam noi. Domnul Daum a avut dreptate când a spus că uneori el e mai român decât unii dintre ziarişti sau anumite persoane caută numai scandal. Dar nu cred că în momentul de faţă face treaba cea mai potrivită pentru echipa naţională. Daum a avut dreptate cu ce a spus, dar nu are nicio scuză pentru rezultatele care sunt. Naţionala noastră nu e ceea ce voiam noi să fie şi nu cred că este omul potrivit să o ducă acolo unde îi este locul", a spus fostul internaţional.

Mutu îi vede pe Ionuţ Lupescu şi pe Cristi Chivu posibili candidaţi la preşedinţia FRF: "Pe Lupescu şi pe Cristi îi văd cei mai potriviţi candidaţi. Implică mult mai multe lucruri să fii preşedinte, însă la experienţa pe care o are Ionuţ Lupescu nu cred că se pune problema să nu fie potrivit pentru FRF. Am vorbit cu Cristi la telefon şi i-am zis să lase Italia şi tenisul de câmp şi să se implice mai mult în fotbal, trebuie să dea înapoi României ceea ce a învăţat el afară."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.