Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat că a dispus convocarea Adunării Generale Extraordinare a Federaţiei Române de Ciclism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MTS, este o măsură la care se apelează în premieră, în virtutea prerogativelor legale conferite de Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, care prevede că în situaţii deosebite de încălcare a actelor constitutive, a statutelor, a actelor normative, Ministerul Tineretului şi Sportului poate dispune convocarea Adunării Generale extraordinare pentru structurile de utilitate publică.
 
"După o lungă perioadă de incertitudine şi disfuncţionalitate, există acum şansa de a debloca activitatea acestei federaţii, pentru a reintra în legalitate şi normalitate. Ciclismul trebuie să meargă mai departe, alături de toate celelalte sporturi pe care MTS îşi doreşte să le dezvolte.
Ministerul Tineretului şi Sportului este organul administraţiei publice centrale de specialitate care coordonează activitatea din domeniul educaţiei fizice şi sportului şi care elaborează şi susţine strategia generală a organizării şi dezvoltării activităţii sportive. Potrivit legii, MTS supraveghează şi controlează respectarea de către structurile sportive a dispoziţiilor legale în vigoare şi a prevederilor cuprinse în statutele şi în actele de constituire a acestora", notează MTS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.