Un memorandum de înţelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constitutirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, luni, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

La reuniunea de la Sofia au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi omologii săi din Bulgaria, Serbia şi Grecia. Bogdan Matei a fost însoţit în Bulgaria de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

„Proiectul de a avea o candidatură comună pentru o competiţie de o asemenea anvergură este extrem de solicitant şi, de ce să nu fim realişti, este şi foarte dificil. La întâlnirea de astăzi am adunat toate datele şi informaţiile din cele patru părţi şi am făcut un pas înainte, pentru a realiza ce avem de făcut concret în următoarea perioadă. Cu siguranţă un pas înainte este şi memorandumul de înţelegere stabilit astăzi. Peste puţin timp, prim-miniştrii noştri vor avea o nouă reuniune la nivel înalt şi ar însemna mult ca la acea dată să le prezentăm progresul pe care l-am făcut. Vă asigur de toată cooperarea din partea ţării mele şi îmi exprim speranţa că vom reuşi să formăm o echipă puternică şi capabilă să arate lumii că patru ţări mici din Balcani pot să fie la acelaşi nivel cu alte forţe ale sportului mondial şi la capitolul organizare, nu numai ca performanţe”, a declarat ministrul Bogdan Matei la Sofia.

Reuniunea de luni este parte a proiectului agreat de către premierii celor patru ţări, în vederea procesului de stabilire a unei candidaturi comune pentru organizarea Euro-2028 şi CM-2030.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.