Antrenorul Patrick Mouratoglou este încrezător că Simona Halep va avea câştig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu suspendarea pentru dopaj şi a afirmat că se consideră vinovat pentru suplimentul contaminat oferit sportivei din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt încrezător în ceea ce priveşte viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru că este un tribunal independent. Noi am reuşit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare. Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă şi că trebuie să se întoarcă pe teren cât mai repede pentru a continua să joace. Situaţia asta mi-a deschis ochii cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des. Produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate. Vorbim despre niveluri extrem de scăzute de ceva. Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că eşti complet nevinovat. Reputaţia ta este afectată că numele îţi este asociat cu dopajul, deşi nu te-ai dopat, cariera ta se opreşte pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată. Îţi poate afecta întreaga carieră. Îţi afectează reputaţia dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic. Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui şi trebuie să fii 100% sigur că aşa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente", a declarat Mouratoglou pe Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de THE COACH (@patrickmouratoglou)

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva deciziei de suspendare a sa pe o perioadă de patru ani pentru dopaj.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat la 12 septembrie că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Simona Halep a anunţat, marţi, într-un mesaj pe Instagram, anunţă că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.