Jucătoarele Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că meciurile pe care le vor disputa în cadrul întâlnirii de Fed Cup cu Belgia, la Sala Polivalentă, vor fi interesante şi captivante. Niculescu spune că ştie la ce să se aştepte de la adversare, iar Cîrstea se consideră aptă să dea tot ce are mai bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am mai jucat cu Flipkens, am şi câştigat, am şi pierdut. Scorul este însă egal (3-3). Ultimele două meciuri le-am câştigat (n.r. - în 2016 în Luxemburg şi în 2017 la Hobart). Ştiu că are stilul ca al meu. Va fi un meci interesant, captivant. Mie îmi place în sală. Să vedem dacă mâine o să mai îmi placă. Am jucat cu ele, ştiu la ce să mă aştept. Flipkens pune presiune, joacă dificil, cu reverul, scurte, trebuie să fii foarte atentă. Vom vedea mâine, avem şi antrenorii noştri care să ne dea indicaţii", a spus Niculescu.

Sorana Cîrstea a precizat că adversara sa de sâmbătă, Yanina Wickmayer, este o jucătoare agresivă, iar meciul va fi de "care pe care". "Am jucat de câteva ori cu Wickmayer (n.r. - 3-1 la general pentru Wickmayer), din păcate ultima oară a fost în 2012 (la Cincinnati, victorie Sorana Cîrstea) şi nu este relevant. Va fi un meci interesant. O jucătoare agresivă, care va încerca să vină peste mine. Va fi un meci de care pe care, dar eu sunt pregătită, am venit să joc indiferent de adversar. Eu am avut rezultate bune în sală şi cred că mă pot adapta uşor. Am avut şi o săptămână de acomodare. Sunt aptă să dau tot ce am mai bun", a afirmat Cîrstea.

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 36 WTA, o va avea ca adversară pe Kirsten Flipkens, numărul 74 mondial, sâmbătă, de la ora 13.00, în primul meci al întâlnirii România - Belgia, contând pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei.

Conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri, în al doilea meci al confruntării dintre România şi Belgia se vor întâlni Sorana Cîrstea, 62 WTA, şi Yanina Wickmayer, locul 60 WTA.

Duminică, de la ora 13.00, protagonistele primului meci al zilei vor fi Monica Niculescu şi Yanina Wickmayer. În a doua partidă se vor întâlni Sorana Cîrstea şi Kirsten Flipkens, iar la dublu vor juca perechea Irina-Camelia Begu/Patricia Maria Ţig contra cuplului Elise Mertens/Marina Zanevska.

Întâlnirea România - Belgia, contând pentru turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, va avea loc în 11 şi 12 februarie la Sala Polivalentă din Capitală. Învingătoarea va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, iar învinsa în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.