Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au transmis mesaje de condoleanţe şi au salutat activitatea şi moştenirea "Kaiserului" Franz Beckenbauer, care a murit, luni, la 78 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Kaiserul" "a rămas întotdeauna modest", în pofida "performanţelor şi triumfurilor care sunt gravate în istorie", a scris Infantino pe Instagram

"Primul căpitan care a ridicat actualul trofeu al Cupei Mondiale Fifa, în 1974, el a câştigat turneul şi ca selecţioner al Germaniei, în 1990", a amintit Gianni Infantino.

"O persoană cu adevărat minunată, un prieten al fotbalului, un campion şi o adevărată legendă. Franz nu va fi uitat niciodată", a menţionat şeful FIFA.

 

Legenda fotbalului german Franz "Kaiser" Beckenbauer "ne va lipsi", a transmis cancelarul german Olaf Scholz într-un mesaj postat pe X (fostul Twitter).

"Jucător şi antrenor campion mondial, Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti ai Germaniei şi pentru mulţi a fost "Kaiserul", pentru că a inspirat de asemenea mai multe generaţii să iubească fotbalul german. Ne va lipsi", a scris el în mesajul de condoleanţe adresat familiei lui Beckenbauer..

Lothar Matthäus, căpitanul echipei Germaniei care a câştigat Cupa Mondială în 1990 sub comanda lui Beckenbauer, a afirmat că este şocat, deşi ştia că acesta este bolnav. "Şocul este profund, chiar dacă ştiam că nu era bine cu Franz. Moartea sa este o pierdere pentru fotbal şi pentru întreaga Germanie. A fost unul dintre cei mai mari, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, dar şi în afara terenului. Toţi cei care l-au cunoscut ştiu ce om mare şi generos a fost. Un bun prieten ne-a părăsit. Îmi va lipsi, ne va lipsi", a spus el.

Franz Beckenbauer, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori din lume, a murit, duminică, la 78 de ani. Conform anunţului de luni al familiei sale, el a murit în somn.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.