Axel Kei, un atacant american de doar 14 ani născut în Coasta de Fildeş, a devenit cel mai tânăr sportiv care a semnat un contract cu un club profesionist din Statele Unite, el ajungând la un acord cu Real Salt Lake, a anunţat, vineri, franciza din Majos League Soccer (MLS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kei, format la academia Real Salt Lake, a semnat un contract pe doi ani, la două săptămâni după ce a împlinit 14 ani. Recordul anterior a fost deţinut de Freddy Adu, atacantul născut în Ghana, care era cu 153 de zile mai mare când s-a alăturat unui alt club MLS, DC United, în 2004.

Kei a crescut în Brazilia, unde tatăl său era jucător de fotbal, şi s-a mutat cu familia în San Diego la vârsta de nouă ani, în 2017. el a debutat în octombrie 2021, la Real Monarchs, echipa de dezvoltare a Real Salt Lake (în divizia a doua), la vârsta de 13 ani, devenind deja cel mai tânăr jucător din istoria unui club profesionist american, toate sporturile combinate.

Real Salt Lake s-a calificat în finala Conferinţei de Vest a  MLS şi va începe sezonul 2022 la Houston, la 27 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.