Mircea Rednic a fost numit luni oficial antrenor la Dinamo şi a declarat că a venit cu sufletul la echipa la care s-a format ca jucător şi că nu a fost atras de aspectul financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt în aceleaşi relaţii cu Ionuţ Negoiţă, nu am vorbit cu el până acum, doar cu David. Nu mai există orgolii, ci e vorba doar de Dinamo. Şi nu se poate spune că am venit la Dinamo pe locul 1, Dinamo e mai aproape de retrogradare, pe locul 12, nu e niciun interes. Am acceptat aceeaşi ofertă de data trecută, nu mai există procente. Nu am venit să mă îmbogăţesc, ci într-o situaţie în care Dinamo are nevoie de mine. Şi am atâtea de dat acestui club. Am venit a patra oară. Dinamo este într-un moment delicat şi am venit cu tot sufletul. Nu e prima oară când am preluat echipe din mers”, a declarat Rednic, luni, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Comnsiliului de Administraţie al FC Dinamo, Alexandru David, a spus că atât Rednci cât şi Ionuţ Negoiţă, care nu se mai implică în trebuirile echipei, au trecut de disputele pe care le-au avut în trecut: “Poate că oamenii nu au înţeles foarte bine, dar domnul Negoiţă nu mai face parte din viaţa acestui club. Odată ce ne-a spus că e nevoie ca acest club să se susţină financiar şi că trebuie să ne calibrăm lucrurile astfel încât să nu fie nevoie de intervenţia cuiva din exterior pentru a-l redresa, decizia dânsului în acest club este aproape spre zero. El intervine doar la rugămintea mea, când contractăm cheltuieli pentru club care pot afecta un cash-flow previzionat. Clubul se autofinanţează iar deciziile aparţin unui grup de oameni care se regăsesc în funcţii de conducere. Atât domnul Negoiţă cât şi domnul Rednic au lăsat toate lucrurile deoparte şi au pus Dinamo deasupra unor orgolii personale. Într-un moment extrem de delicat pentru Dinamo au pus interesele clubului deasupra”.

Rednic are ca prim obiectiv clasarea echipei între primele şase la finalul sezonului regulat pentru a se putea califica în play-off-ul Ligii I: “Mulţumesc că v-aţi gândit la mine, imediat am acceptat, nu s-a pus problema. Prefer să fiu un om fără deminitate sau fără onoare, cum s-a zis, şi să vin să ajut clubul într-o situaţie complicată. Eu cred că nu e vorba de onoare ci de respect faţă de un club care mi-a dat atâtea satisfacţii, care m-a ajutat să devin fotbalist, om şi antrenor. Dacă nu noi spunem da, cine să o facă. Am văzut duşmanii cu se bucurau că Dinamo va retrograda. Dinamo nu va retrograda, Dinamo va juca în play-off. Ştiţi foarte bine că ştiu ce vorbesc, chiar aşa cu lotul ăsta slab, cu jucători care nu au valoare, eu am convingerea că ne putem califica în play-off şi apoi mai vedem. Primul obiectiv pe care eu l-am acceptat este calificarea în play-off. Eu nu am avut niciodată norocul să prind o echipă cu buget de 50 de milioane şi cu lotul făcut şi să poţi să-i chemi antrenori pe Stevie Wonder şi Ray Charles. Orice poţi să spui despre Rednic, dar că nu e antrenor, chiar mă deranjează. Important e ca Dinamo să revină, suporterii să revină alături de echipă, pentru că avem nevoie de ei. După mine numai dinamovişti au fost Andone, Contra, Bratu, Niculescu, Miriuţă, care atunci când s-a născut maică-sa avea tricou roşu-alb. Şi tot la Rednic aţi ajuns, la Strâmbu, nu?”

Tehnicianul a precizat că a vorbit cu Claudiu Niculescu, care a fost demis pentru a fi adus el antrenor, spunând că acesta nu i-a reproşat nimic. “Îmi pare rău de Claudiu, am vorbit cu el, dar asta e viaţa de antrenor. E o decizie, s-a considerat că Dinamo are nevoie de altceva. Nu mi-a reproşat nimic Niculescu, eu l-am propus la DInamo înainte să vină Miriuţă. Îmi pare rău pentru el, dar asta e viaţa de antrneor. Am păţit-o şi de ziua mea, când am fost dat afară. Ei au avut şi şansa că eram liber de contract acum.  Pentru mine e altceva, când apare posibilitatea ca eu să vin pentru că are nevoie de mine, eu vin”,a  mai spus antrenorul dinamovist.

În ceea ce priveşte speculaţiile conform cărora ar fi fost ofertat de Becali pentru a antrena FCSB, Rednic a dezminţit informaţiile: “A fost acum câţiva ani când Gigi Becali mi-a făcut o ofertă în direct şi am spus că nu voi trăda echipa şi suporterii. De atunci Gigi Becali nu mi-a făcut nicio ofertă. Am vorbit aucm două luni, despre oferta cu Bizonul şi cu Puljici. Prima dată vreau să-i văd. Îmi pare că îi văd în meciuri oficiale, unde nu se pune problema de spectacol. Eu nu cred că nu sunt jucători buni, am văzut patru meciuri ale lui Dinamo. Eu nu veneam doar de dragul de a veni. Iar despre schimbări, cine o să merite, o să rămână. Eu am un obiectiv, îmi doresc să rămână toţi dar trebuie să demonstreze că merită să joace la Dinamo”.

În vârstă de 56 de ani, Mircea Rednic, a semnat cu Dinamo un contract valabil pentru doi ani. Tehnicianul se află la al patrulea său mandat ca antrenor la Dinamo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.