Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit, joi, cu Gina Gogea, fostă gimnastă, în prezent antrenoare, dar şi cu primarul oraşului Deva, Florin Oancea. Novak a precizat că la CSM Deva se va înfiinţa o secţie de gimnastică, al cărei coordonator va fi Gina Gogean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întâlnirea a avut loc după ce Gina Gogean a demisionat de la lotul naţional de gimnastică, iar Florin Oancea, a cerut, într-o scrisoare deschisă adrerată Federaţiei Române de Gimnastică şi ministrului Sportului Eduard Novak, să se implice în scandalul izbucnit la lotul naţional de senioare în gimnastică.
 
Oancea a cerut ca fosta mare campioană, acum antrenor, să revină urgent în sala de sport de la Deva.
 
"Sportul trebuie să unească, iar eu, ca ministru, am căutat mereu să mediez situaţiile tensionate pe care performanţa şi presiunea pe care aceasta o generează le declanşează uneori. Întâlnirea de astăzi cu doamna Gina Gogean şi cu primarul municipiului Deva, domnul Florin Oancea, a avut rolul de a clarifica o astfel de situaţie şi a avut câteva concluzii importante. Una dintre ele este că nimeni nu-i poate lua centrului de pregătire de la Deva statutul şi rolul în istoria gimnasticii româneşti. Deva este şi va rămâne o emblemă a sportului, iar faptul că autorităţile locale manifestă deschidere pentru acest domeniu şi dezvoltarea lui, că există preocupare pentru realizarea de investiţii, iar profesioniştii sunt susţinuţi, reprezintă garanţii suplimentare. O veste bună vine şi din faptul că situaţia tensionată a ultimelor zile are o finalitate pozitivă. În cadrul CSM Deva se va înfiinţa o secţie de gimnastică, al cărui coordonator va fi Gina Gogean, o mare valoare a gimnasticii noastre, care va transmite în continuare din experienţa şi pregătirea sa noilor generaţii de sportivi. Sportul românesc nu trebuie să îşi piardă campionii", a scris Novak.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.