Ministrul Sportulu, Eduard Novak, a anunţat că loturile de gimnastică vor avea aparate noi, după ce s-a aprobat finanţarea pentru două seturi de aparate la Oneşti. Investiţia este de un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Suntem în plin proces de implementare a unui proiect de redresare şi dezvoltare a gimnasticii, alături de federaţia de specialitate, nu doar pentru tradiţia sa în performanţă, dar şi pentru potenţialul pe care îl are în continuare. Era firesc să începem cu Oneştiul, leagănul acestui sport, unde se pregătesc de peste 20 de ani loturile de gimnastică feminină. De acum, vor avea aparate noi: am aprobat finanţarea pentru achiziţia a două seturi de aparate, care vor servi în pregătirea ambelor loturi, dar şi pentru organizarea competiţiilor naţionale şi internaţionale pe care Sala Polivalentă Nadia le găzduieşte de atâta vreme. Un milion de lei investiţi în viitorul unui sport minunat, care trebuie să revină acolo unde îi este locul: în topurile internaţionale şi în istoria marii performanţe. Federaţia va avea aparatele proprii, sportivii vor avea aripi pentru visurile lor. Obiectivul acestei investiţii, care va fi urmată de altele, dar şi de deschiderea progresivă a unor noi secţii în toată ţara, este construirea noului nucleu de juniori pentru generaţia 2028. Generaţia prin care gimnastica românească va renaşte", a scris ministrul Novak pe Facebook.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.