Ministrul polonez al Sportului şi Turismului, Witold Banka, a fost ales, miercuri, candidatul european pentru postul de preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Adunarea Comitetului European al WADA, care a avut loc la Strasbourg, Banka a primit 28 de voturi, Linda Hellenald din Norvegia a primit 16, iar belgianul Philippe Muytens cinci.

La reuniune au fost prezenţi şi ministrul Bogdan Matei şi preşedintele ANAD, Cristian Balaj.

“Mă bucur pentru alegerea pe care membrii CAHAMA au făcut-o astăzi, îl felicit pe Witold Banka pentru victorie şi îi urez să devină al 4-lea preşedinte al WADA. Cum am mai spus-o, toţi candidaţii au avut valoare şi dosare bune, important este să mergem uniţi mai departe, să formăm o echipă solidă şi să ne luptăm pentru ca Agenţia Mondială Antidoping să devină mai puternică. Eforturile noastre comune trebuie să aibe un ţel comun, combaterea dopajului şi menţinerea unui sport cât mai curat”, a declarat ministrul Bogdan Matei.

Alegerile pentru postul de preşedinte WADA vor avea loc în noiembrie, la Katowice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.