Ministrul Sportului, Eduard Novak, şi-a exprimat regretul după decesul fostului mare gimnast maghiar Szilveszter Csollany, afirmând că "virusul acesta nu iartă pe nimeni şi nu face diferenţe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"M-a întristat nespus vestea dispariţiei lui Szilveszter Csollany. Un mare gimnast, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de Vară, ediţiile Sidney şi Atlanta, a fost răpus de boală la o vârstă prea timpurie. Mai avea mult de dăruit sportului şi oamenilor, însă nu a mai avut timp, pentru că virusul acesta nu iartă pe nimeni şi nu face diferenţe. Regret profund pierderea pe care lumea sportului o resimte şi transmit condoleanţe familiei şi tuturor celor îndureraţi de moartea acestui mare campion", a scris Novak pe Facebook.

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza Covid-19.

Fostul sportiv s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii decembrie şi fusese internat la Budapesta în stare gravă, având nevoie de asistenţă respiratorie.

Campion european în 1998, a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele. După ce s-a retras în 2003, a devenit antrenor şi a lucrat pentru un mic club din Austria.

Szilveszter Csollany, care a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook, nu a vrut să fie vaccinat împotriva Covid. Dar a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen "din cauza muncii sale cu copiii”, a anunţat tabloidul Blikk la începutul lunii ianuarie. A fost, însă, cu puţin timp înainte să se îmbolnăvească şi nu a reuşit să dezvolte un nivel suficient de anticorpi, potrivit aceleiaşi surse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.