Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, acuză Turcia de nerecunoştinţă faţă de ajutorul israelian acordat în trecut, în urma arestării, duminică, a fotbalistului Sagiv Jehezkel, după ce acesta a făcut un gest de susţinere a ostaticilor deţinuţi de Hamas în timpul unui meci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jehezkel, care a fost arestat în Antalya, a declarat că "nu a intenţionat să provoace pe nimeni" prin gestul său.

"Când a avut loc un cutremur în Turcia, în urmă cu mai puţin de un an, Israelul a fost prima ţară care a luat atitudine şi a acordat un ajutor care a salvat vieţile multor cetăţeni turci. Arestarea scandaloasă a fotbalistului Sagiv Jehezkel este o expresie a ipocriziei şi ingratitudinii. Prin acţiunile sale, Turcia serveşte drept aripă executivă a Hamas", a scris Gallant pe X.

Un fotbalist israelian care a afişat duminică, în timpul unui meci de campionat din Turcia, un mesaj care făcea referire la conflictul dintre Israel şi Hamas, a fost arestat, fiind anchetat pentru "incitare publică la ură". În plus, el a fosti exclus din lot de clubul său.

“O anchetă judiciară a fost iniţiată de Parchetul din Antalya împotriva fotbalistului israelian Sagiv Jehezkel pentru "incitare publică la ură şi ostilitate" din cauza gestului său urât de susţinere a masacrului Israelului din Gaza, după golul marcat în meciul Antalyaspor-Trabzonspor din Super Lig", a anunţat ministrul turc al Justiţiei, Yilmaz Tunç, pe reţeaua de socializare X.

Jucătorul de la Antalyaspor, care a marcat duminică un gol într-un meci din Süper Lig şi care are şi 8 selecţii în naţionala israeliană, a afişat mesajul "100 de zile. 07/10" scris pe un bandaj de la una dintre încheieturile sale. Acest scurt mesaj, o referire la cele o sută de zile de la atacul sângeros comis pe teritoriul israelian la 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, este interpretat de ministrul turc al Justiţiei ca o dovadă de susţinere a operaţiunilor militare israeliene în Fâşia Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.