Nigel Huddleston, ministrul britanic al Sportului, a declarat pentru BBC că fotbalul "se poate descurca foarte bine fără investiţiile ruseşti".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există mulţi alţi investitori din întreaga lume cu care putem colabora. În general, sunt mulţi bani în sport şi în fotbal şi ne putem descurca perfect fără investiţii ruseşti sau fără investiţii ruseşti în general. Chiar nu văd cum am putea primi bani din nou, mult timp de acum încolo. Nu cred că ar fi acceptabil din punct de vedere moral şi, în multe cazuri, nu ar fi posibil din punct de vedere legal, pentru că vom avea în continuare sancţiuni semnificative impuse multor entităţi", a declarat ministrul.

Marea Britanie l-a adăugat joi pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice "tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urma să i se elibereze o "licenţă specială", care îi va permite echipei să joace partidele, "personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”.

Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri.

Abramovici a anunţat luna aceasta că intenţionează să vândă Chelsea FC.

viewscnt

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.