Cluburile Italiene AC Milan, Inter Milano şi Juventus Torino, împreună cu gruparea franceză PSG, se regăsesc pe lista cluburilor europene sancţionate de UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA a anunţat vineri o serie de decizii privind cluburile care au participat în competiţiile europene în sezonul 2021-2022.

Opt cluburi vor fi sancţionate de UEFA cu plata unei contribuţii financiare în valoare totală de 172 milioane de euro. Cluburile au agreat plata acestei sume, care va fi reţinută din veniturile obţinute de aceste grupări după participarea la competiţiile continentale sau va fi plătită direct de către club. 26 de milioane de euro vor fi plătite integral, iar soldul rămas – 146 de milioane, va fi condiţionat de modul în care cele opt cluburi vor respecta obiectivele stabilite într-un acord de reglementare încheiat cu UEFA.

Cluburile sancţionate sunt PSG (care trebuie să plătească integral suma de 10 milioane de euro către UEFA), AS Roma (5 mil.), Inter Milano (4 mil.), Juventus Torino (3,5 mil.), AC Milan (2 mil.), Besiktas Istanbul (0,6 mil.), Olympique Marseille (0,3 mil.) şi AS Monaco (0.3 mil.).

Acordul de reglementare încheiat de cluburi cu UEFA are aceleaşi condiţii şi obiective pentru toate cele opt cluburi şi se întinde pe o perioadă de 3 sau 4 ani în care grupările respective vor fi monitorizate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.