Americanca Mikaela Shiffrin, mare favorită a probei de slalom din cadrul JO, a parcurs doar câteva porţi în prima manşă, miercuri, înainte de a greşi şi a fi eliminată. Sportiva de 26 de ani esta la al doilea eşec la Beijing, după ce nu a terminat nici proba de slalom uriaş, şi spune că este dezamăgită de evoluţai ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am împins tare din start, am intenţionat să schiez cât mai tare. Am alunecat puţin la un viraj şi nu am avut suficientă marjă pentru a corecta această greşeală. Optasem pentru o traiectorie foarte agresivă, foarte riscantă. Dar mai ştiu că această traiectorie era cea mai rapidă. Cum ma simt? E destul de oribil, da. Lucrurile vor reveni la normal, dar acum, la cald, mă simt foarte rău. Evoluţia mea a fost foarte solidă de-a lungul carierei mele şi am fost întotdeauna încrezătoare în capacitatea mea de a performa. De obicei, terminarea curselor nu a fost niciodată o problemă, sunt într-o situaţie pe care nu am cunoscut-o niciodată cu adevărat. Acum doare, nu prea ştiu ce s-a întâmplat, dar în 24 de ore toată lumea va trece peste asta. Mi-aş dori să-l pot suna pe tatăl meu (n.r. - care a murit la începutul anului 2020), acum asta nu uşurează lucrurile. Probabil mi-ar spune să merg mai departe, dar nu e aici să spună asta, aşa că sunt destul de supărată pe el. Sunt dezamăgită de mine, i-am dezamăgit pe oamenii din jurul meu. Unii au sperat că voi câştiga, toată echipa din jurul meu şi-a dorit asta, aşa că sunt şi ei dezamăgiţi. Olimpiada nu s-a terminat, dar e adevărat că slalomul uriaş şi slalomul au fost cele două şanse cele mai bune ale mele. Deci e multă muncă degeaba. Nu trebuie să fiu prea dură cu mine. În ciuda a tot ceea ce mi se întâmplă, ziua este magnifică, am coechipieri fantastici. Iubitul meu (n.r. - Aleksander Aamodt Kilde) este acolo, are o medalie de bronz. Eu am deja trei, sunt în dulapul meu. Sunt foarte dezamăgită şi am motive să fiu, dar am trecut prin lucruri mai grele în viaţa mea şi am motive să fiu optimistă pentru viitor", a declarat Shiffrin, potrivt lequipe.fr.

Este pentru prima dată în mai bine de zece ani când Mikaela Shiffrin nu temină două probe tehnice la rând.

Ea a cucerit aurul olimpic la Soci, în 2014, la slalom, şi la Pyeongchang, în 2018, la slalom uriaş, probele ei preferate. De asemenea, Shiffrin are în palmares un argint olimpic la combinată, în 2018, şi patru titluri mondiale la slalom, pe lângă multe alte medalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.