Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a lăudat echipa rivală FC Dinamo, mai ales pe căpitanul Dan Nistor, pentru modul în care a evoluat în derbi, în ciuda terenului foarte prost de pe Arena Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ce s-a întâmplat aici a fost ceva inuman. De-aia toţi cei 26 de jucători care au evoluat merită felicitări. Şi o să mă refer în primul rând la Nistor, care tot din cauza terenului s-a accidentat, dar accidentat a reuşit să facă un sprint şi după aia să fie implicat la faza premergătoare golului marcat de Dinamo, şi asta înseamnă mult. Deci Dinamo nu-şi pierde cel puţin în jocurile cu FCSB spiritul", a spus Stoica.

El a precizat că FCSB a avut mari probleme de efectiv la acest meci. "Dar aş vrea să fac o referire ca să înţelegeţi situaţia în care eram noi: Planici nerestabilit complet, Filip a jucat cu fruntea spartă, cu cicatrice proaspătă, Stan nerestabilit complet, dar noi n-am jucat în 10 contra 11 de când a fost eliminat Gnohere, ci am jucat în 12 contra 11, pentru că doi fotbalişti, mă refer la Filipe Teixeira şi la Florin Tănase, au fost exact cât doi fiecare. Imaginaţi-vă că noi am avut asemenea probleme de lot încât mi-e greu să mă gândesc că o echipă care ar fi fost în situaţia noastră şi ar fi avut jucători atât de importanţi şi în aceleaşi zone ca poziţie în teren că s-ar fi putut descurca. Vor intra Mihai Roman, Junior Morais, Mihai Bălaşa, Marko Momcilovici. Vom discuta altfel. Faptul că suntem pe locul doi la două puncte de lider cred că, dacă ţinem cont de acest şir interminabil de accidentări, trebuie să ne bucure. I-am felicitat pe jucători pentru modul în care şi-au apărat şansele. Nu e uşor, mai ales în derbi, să revii de la 0-1 şi să rămâi în zece pierzându-ţi singurul atacant puternic pe care-l avem. Planici a făcut nişte eforturi supraomeneşti pentru a juca. Mi-a spus foarte clar după meciul cu Voluntari că nu va rata meciul cu Dinamo sub nicio formă, şi dacă joacă cu un picior sub braţ."

Stoica l-a criticat pe arbiturl Istvan Kovacs pentru cartonaşul roşu pe care i l-a arătat lui Gnohere.

"Vreau să spun, referitor la Istvan, că cred că dacă ţinea cont de faptul că Gnohere nu l-a accidentat pe Cooper... Nu a intrat nici cu talpa, n-a dat nici cu cotul, este totuşi un jucător de aproape 100 de kilograme de muşchi şi a intrat comiţând un fault care în opinia mea se încadra mai mult spre cartonaş galben. Mai ales dacă vedeţi faza în care Armando Cooper râde, scoate limba şi face o chestie gen Busquets cu Thiago Motta", a spus Stoica.

Terenul de pe Arena Naţională a fost din nou de o foarte proastă calitate.

"Greu să cataloghezi evoluţiile a două echipe pe un asemenea teren. Mai lipsea Laika, dar din câte am înţeles n-a ajuns în cosmos decât foarte puţin… Să ne batem joc aşa de un derbi… Derbi a fost în tribune şi derbi a fost pe teren doar dacă ţinem cont de ardoarea cu care ambele echipe au evoluat. Dar e foarte greu să ceri realizări individuale jucătorilor pe un asemenea teren. Prima grijă o ai să nu te accidentezi. E foarte păcat şi nu ştiu ce se va întâmpla cu această suprafaţă de joc în viitorul apropiat pentru că avem de jucat aici. În mod normal acum cred că ar trebui să se facă eforturi şi să se aducă un covor. Trebuie făcut ceva pentru că se sacrifică spectacolul", a afirmat Stoica, despre suprafaţa de joc.

Mihai Stoica a lăudat şi modul în care echipa FCSB a reacţionat după ce Gnohere a fost eliminat: "Pe mine mă bucură evoluţia echipei noastre după ce Gnohere a fost eliminat, pentru că acolo am văzut într-adevăr că avem şi noi inimă. Şi asta contează foatre mult. E un punct de plecare. Am avut meciuri în care, acum nu o perioadă foarte mult înapoi, Dinamo ne-a spulberat într-un meci de Cupa Ligii, ne-a umilit, ne-a stricat vacanţa. Unii jucători, nu mai sunt aucm cu noi, zâmbeau după meci şi se gândeau unde să iasă în oraş. Acum echipa cu acest catalizator care este Filipe Teixeira o să aibă un cuvânt greu de spus."

FC Dinamo a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), în derbiul cu FCSB, din etapa a XV-a a campionatului naţional de fotbal, Liga I. În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul 2 în clasament, cu 28 de puncte, la două puncte de liderul CFR Cluj. Dinamo acumulează 17 puncte şi ocupă locul 9.

Au marcat Salomao '40 (p) pentru Dinamo şi Tănase '48 pentru FCSB.

În minutul 52, Gnohere a fost eliminat cu roşu direct pentru un fault asupra lui Cooper, la mijlocul terenului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.