Universitatea Cluj se întăreşte pentru noul sezon din Superliga cu un jucător care a câştigat cinci titluri de campion: mijlocaşul central Mihai Bordeianu (31 de ani) se alătură lotului antrenat de Anton Petrea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt fericit că am semnat cu ”U”, o echipă de tradiţie în fotbalul românesc şi cu suporteri minunaţi. Îmi doresc ca în sezonul care urmează să terminăm cât mai sus în clasament", a spus el.

Mihai Bordeianu a început fotbalul în academia celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, însă debutul în prima ligă a venit în tricoul FC Botoşani, în sezonul 2014/2015. În Superliga, mijlocaşul a evoluat pentru FC Botoşani şi CFR, bifând în total 191 de meciuri, perioadă în care a câştigat cinci titluri de campion şi două Supercupe ale României.

După începutul sezonului 2020/2021, Mihai Bordeianu a fost transferat de Al-Qadsiah, echipă din prima ligă a Arabiei Saudite, în schimbul a 1,2 milioane de euro. A strâns 15 meciuri pentru echipa din Golf în acel sezon, după care a revenit în România.

Prima prezenţă în Cupele Europene pentru Mihai Bordeianu a venit în sezonul 2018/2019. Mijlocaşul central a evoluat 32 de minute într-un meci cu Malmö din turul al doilea UEFA Champions League. A bifat opt partide în grupele UEFA Europa League şi nouă în grupele UEFA Conference League, având în total 36 de meciuri în toate fazele competiţiilor europene.

Patru selecţii în naţionala României

Noul jucător al Universităţii Cluj are patru convocări la Naţionala României. A debutat pe 8 septembrie 2019 în preliminariile Campionatului European într-o victorie cu 1-0 împotriva Maltei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.