Pilotul german Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, a fost aspru criticat de presa germană după seria de abandonuri înregistrată în acest sezon al Formulei 1, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivul de 23 de ani este la al doilea sezon în Marele Circ, la echipa Haas. Dacă anul trecut, Schumacher jr. nu a impresionat, dar nici nu a dezamăgit după ce a înregistrat doar trei abandonuri în 22 de curse (niciun punct), în ediţia actuală a Campionatului Mondial a ajuns deja la trei accidente în şapte grand prix-uri. Ultimul l-a provocat, duminică, la Marele Premiu al principatului Monaco, cursă unde a rupt monopostul Haas în două, după un contact cu barierele de protecţie ale pistei.

În mass-media din ţara sa, eşecul de duminică, din Principat, a provocat recaţii critice la adresa lui. Elogiile de felul "Schumi III" sau "Quick Mick" au fost înlocuite cu "Regele accidentelor".

Săptămânalul Der Spiegel a mers mai departe şi l-a descris ca fiind "un pilot conştiincios, ambiţios şi simpatic, dar tot cu zero puncte. În acest ritm, este puţin probabil ca el să-şi atingă obiectivele".

Pentru canalul de ştiri NTV, "presiunea este din ce în ce mai mare, iar viitorul său în F1 este acum în joc. Nu mai are dreptul să facă greşeli dacă vrea să aibă o carieră."

La începutul acestei săptămâni, cotidianul Bild a titrat: "Haas s-a rupt în două. O eroare a pilotului. Încă o dată. De ce face atâtea greşeli?"

Nici Auto Bild nu a fost prea amabil cu Schumacher: "Să recunoaştem: frecvenţa accidentelor sale îi pune în pericol viitorul în F1. Împreună cu Nicholas Latifi (Williams), el este singurul pilot care nu a obţinut încă vreun punct."

Pe de altă parte, compatriotul său, Sebastian Vettel, încă mai crede în el.

"Mick are un potenţial incredibil. Presiunea asupra lui este foarte mare, aşa că haideţi să-i dăm timp să-şi găsească cu adevărat echilibrul. Nu trebuie să-l sufocăm", a declarat Vettel.

Mick Schumacher admite că trebuie să obţină rezultate bune cât mai repede.

"Ştiu că roata se va întoarce în cele din urmă. Presiune? Nu pun nicio presiune asupra mea şi nu citesc ziarele. Rămân calm şi încrezător, chiar dacă ştiu că aşteptările sunt mari şi că va trebui să urc rapid în clasamentul piloţilor pentru a reduce criticii la tăcere", a spus el.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Azerbaidjanului, va avea loc la 12 iunie, la Baku.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.