Helge Braun, şeful cancelariei germane, s-a declarat întristat, luni, de vestea că fostul internaţional Mesut Ozil i-a cerut preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan să îi fie martor la nuntă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Evident că ne întristează, având în vedere faptul că este o persoană care a purtat atât de mult tricoul naţionalei Germaniei şi care s-a confruntat cu o astfel de reacţie a opiniei publice germane după prima sa întâlnire cu Erdogan, iar acum se termină astfel. Asta îi dezamăgeşte pe mulţi iubitori ai fotbalului. Şi pe mine”, a spus Braun într-un interviu pentru Bild.

El a precizat însă că este vorba de “o decizie personală care trebuie acceptată”.

Duminică, Bild a scris că jucătorul vrea să îi ceară preşedintelui turc să îi fie martor la nuntă. Data şi locul ceremoniei nu au fost date publicităţii, însă presa a notat că nunta va avea loc la vară.

Presa din Turcia a notat, în weekend, că Mesut Ozil şi logodnica sa Amine Gulşe au fost primiţi de Recep Tayyip Erdogan şi i-au dat acestuia o invitaţie la nuntă.

Anul trecut, cotidianul german Bild s-a numărat printre jurnalele cu reacţiile cele mai virulente după ce Mesut Ozil a apărut într-o fotografie dăruindu-i un tricou lui Erdogan, personaj controversat în Germania. Atunci, a apărut o polemică în privinţa originilor jucătorului echipei Arsenal, care s-a retras din naţionala Germaniei acuzând federaţia de rasism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.