Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie oficială din Republica Polonă, condusă de Kamil Bortniczuk, ministrul Sportului si Turismului. În cadrul întâlnirii s-a semnat Memorandumul de Întelegere, care va oferi un cadru general pentru întărirea cooperării între cele două state, în vederea dezvoltării comune în domeniul sportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vizita a avut loc în contextul Forumului Economic România-Polonia, care urmăreşte facilitarea contactelor dintre mediile de afaceri ale celor două ţări şi identificarea oportunităţilor de cooperare economică.
 
Alături de omologul din Polonia, au fost prezenţi Joanna Żukowska-Easton, director Departament Cooperare Internaţională, şi Bartłomiej Druziński, director Cabinet Ministru.
 
Partea română a mai fost reprezentată de Thomas-Răzvan Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului, şi Bakó Szabolcs, director Cabinet Ministru.

Conform celor agreate, România şi Polonia vor coopera pentru:

-  Încurajarea federaţiilor naţionale, a centrelor de antrenament, cercetare şi dezvoltare a centrelor din domeniul sportului, precum şi a instituţiilor publice şi nepublice de învatamânt superior şi cercetare dedicate sportului, pentru a stabili contacte directe şi strânse în cooperarea lor;

- Schimb de informaţii în organizarea şi finanţarea sportului, a condiţiilor de finanţare şi gestionarea infrastructurii în sport şi a sistemului de educaţie şi instruire, precum şi reglementări referitoare la sport în cele două state;

- Promovarea schimbului de experţi, antrenori şi sportivi în diverse sporturi,

- Sprijinirea participări sportivilor, antrenorilor sportivi şi a personalului tehnic la evenimentele sportive organizate în cele două state;

- Schimburi de informaţii şi de experţi în sportul de masă şi sportul pentru persoanele cu dizabilităţi, medicină sportivă, dezvoltare sustenabilă şi măsuri antidoping;

-Contribuţia la schimburi de delegaţii sportive pe baza reciprocităţii.

"Cooperarea începută azi în temeiul Memorandumului va continua pentru o perioadă de trei ani şi va fi finanţată de cele două state în conformitate cu fondurile disponibile, evaluarile bugetare ale acestora şi prevederile legislaţiei naţionale relevante. Memorandumul, încheiat în vederea consolidării şi dezvoltării cooperării în domeniul sportului, va fi reînnoit automat pentru perioade succesive de trei ani", anunţă Ministerul Sportului..
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.