Jucătoarea Megan Rapinoe, câştigătoare a Cupei Mondiale la fotbal feminin cu naţionala SUA, a declarat la CNN că atacul preşedintelui american Donald Trump la adresa a patru alese democrate provenind din cadrul minorităţilor este “dezgustător”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este dezgustător. Nu este de ajuns să spun că este dezamăgitor. Sincer, aştept un atac rasist, nu suntem deloc departe de asta”, a spus Rapinoe.

Ea a precizat că nu vrea ca SUA să aibă imaginea pe care o are preşedintele ţării: “Nu vrem să fim astfel ca ţară şi cred că şi partidul lui a considerat că a exagerat. Mă întristează, dar îmi dă şi energie să lupt. Sper că oamenii realizează că, cu cât suntem mai mult împotriva unui astfel de comportament, cu atât va fi mai bine”, a adăugat sportiva.

Duminica trecută, Trump a atacat pe Twitter congresmene progresiste, cărora le-a transmis ”să meargă înapoi” de unde au venit. Deşi nu le-a menţionat numele, el s-a referit probabil la reprezentantele democrate Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib. Ocasio-Cortez, Pressley şi Tlaib s-au născut şi au crescut în Statele Unite, în timp ce Omar a devenit cetăţeană americană în adolescenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.