Medina Spirit. calul care a câştigat cea de-a 147-a ediţie a Kentucky Derby la 1 mai, la hipodromul Churchill Downs din Louisville, ar putea fi privat de victorie, după ce a fost testat cu o substanţă interzisă, a anunţat antrenorul Bob Baffert.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baffert a explicat că testele efectuate după cursă au arătat că Medina Spirit a fost testat pozitiv cu 21 de picograme de betametazonă, un steroid antiinflamator, a cărui utilizare este interzisă cu 14 zile înainte de competiţie, informează AFP.

Un al doilea rezultat pozitiv va duce la descalificare, iar primul loc i-ar reveni lui Mandaloun, clasat al doilea la Kentucky Derby, conform responsabililor Churchill Downs, care susţin că "nerespectarea regulilor şi protocoalelor de medicaţie pune în pericol siguranţa cailor şi a jocheilor, integritatea acestui sport şi reputaţia Kentucky Derby".

Baffert a negat că i-ar fi dat acest medicament animalului şi a afirmat că va efectua o anchetă proprie pentru a afla cum a ajuns această substanţă în organismului calului.

El a obţinut cu Medina Spirit a şaptea victorie la Kentucky Derby, un record.

Churchill Downs a anunţa că i-a interzis lui Baffert să înscrie alţi cai la hipodrom, în aşteptarea unei anchete a Comisiei curselor de cai din Kentucky.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.