Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat, vineri seară, că jucătorului Patrick Ekeng, decedat la Spitalul Floreasca, i s-a făcut masaj cardiac şi pe teren, dar şi în ambulanţa care l-a dus la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a produs un stop cardiorespirator, s-au încercat toate procedurile de resuscitare, avea momente când îşi revenea, dar nu de tot. Toate ambulanţele au aparate de resuscitare, de acolo până aici s-a făcut masaj cardiac, până în urgenţă, am ajuns într-un minut şi ceva. Nu am cu ce să apreciez dacă ambulanţa putea ajunge mai repede, pentru că eram cu el acolo, îl vedeam că se producea un stopcardiorespirator şi am zis repede în urgenţă, pentru că condiţiile sunt altele decât în teren. Mi-am dat seama imediat că este vorba de un stopcardiorespirator, primul lucru se face masaj, se eliberează căile respiratorii şi se face masaj. S-a făcut acest lucru pe teren, de către mine. Când a venit ambulanţa am spus, direct pe targă şi l-am şi urcat şi transportat aici", a afirmat Bătineanu.

Întrebat dacă în astfel de cazuri se face resuscitare, Bătineanu a răspuns: "Da, până la ajungerea într-o unitate. S-a urcat pe targă şi s-a făcut în ambulanţă. S-a făcut în ambulanţă. Nu ştiu dacă erau aparate sau nu erau, dar vreau să vă spun că principala manevră de resuscitare este masajul cardiac şi i s-a făcut o oră şi jumătate masaj cardiac. Deci în ambulanţă i s-a făcut masaj cardiac. Nu ştiu dacă au fost trei minute, nu realizez cât timp a trecut de când am ajuns eu şi până a ajuns ambulanţa".

Bătineanu mai spune că niciun sportiv nu-şi poate desfăşura activitatea, dacă nu are aviz, iar la INMS se face examene complexe.  "Au mai fost decese în sport, dar nu pot să mă pronunţ, se va vedea atunci când se va pune un diagnostic clar. Nu se poate face comparaţie, sunt cauze multiple, există şi moartea subită în sport, probabil va exista şi acest termen, vedem în perioada următoare. Nu pot să spun că a suferit de ceva, nu a avut niciun fel de problemă".

Întrebat dacă medicul de pe ambulanţă a intervenit sau dacă exista vreun medic, Bătineanu a răspuns: "Da, cred că era, nu se poate ambulanţă fără medic, nu ştiu. Dar în momentul în care a venit, l-am urcat pe targă, i-am făcut masajul cardiac şi într-un minut am ajuns".

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, vineri seară, la 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren, la meciul cu FC Viitorul.

Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile să intre salvarea.

La finalul meciului, jucătorii echipei Dinamo şi staful tehnic au rămas pe teren, izbucnând în plâns.

Zeci de suporteri au mers în faţa Spitalului Floreasca, după ce jucătorul dinamovist a fost preluat de o ambulanţă. 

Medicul Cristian Pandrea de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca a declarat că jucătorul dinamovist a fost adus la spital în stop cardio-respirator, iar în ambulanţă nu i s-au făcut manevre de resuscitare. El a spus că la Camera de gardă a spitalului s-au iniţiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute, dar au rămas fără rezultat, fiind declarat decesul, 

Patrick Claude Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a venit la Dinamo în ianuarie 2016.

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo. Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.