Meciul din a doua ligă spaniolă dintre Rayo Vallecano şi Albacete a fost suspendat, duminică seară, din cauza insultelor proferate de fani la adresa jucătorului de la Albacete, Roman Zozulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii de la Rayo Vallecano au scandat "Zozulia este un nazist" în prima repriză, iar arbitrul José Luis Lopez Toca a suspendat meciul câteva minute. Un mesaj a fost transmis la staţia de amplificare pentru încetarea acestor scandări.

Meciul s-a reluat, dar jucătorii de la Albacete au refuzat să revină pe teren după pauză, din solidaritate pentru coechipierul lor.

"Condamnăm cu fermitate insultele proferate la adresa unui jucător advers. Suntem ruşinaţi după cele întâmplate", a declarat Raul Martin Presa, preşedintele clubului Rayo.

El a spus că a discutat şi l-a îmbrăţişat pe Zozulia deoarece "este un om şi merită respect".

Vicepreşedintele clubului Albacete, Victor Varela, a povestit că jucătorul a plâns la pauza meciului.

Jucătorul ucrainean de 30 de ani a jucat şi la Rayo în 2017. El a mai fost ţinta suporterilor care l-au acuzat de legături cu extrema-dreaptă.

Zozulia a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană "pentru a-şi apăra ţara".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.