Suporteri ai echipei Franţei au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron în timpul meciului cu Ţările de Jos, de vineri, de pe Stade de France, în minutul 49 al jocului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În momentul în care tabela de afişaj de pe arenă a arătat un timp de 49 de minute şi trei secunde, câteva zeci de suporteri au scandat „Macron, demisia!” pentru câteva secunde.

Aceste proteste au venit pe fundalul unei mişcări sociale împotriva reformei pensiilor şi a utilizării de către guvern a articolului 49.3 din Constituţie.

Un apel pentru acest gest de protest fusese distribuit pe reţelele de socializare înainte de meci, în special de deputatul (LFI) François Ruffin.

Protestul vine după cea de-a 9-a zi de mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor, marcată de creşterea numărului de participanţi şi tensiuni în mai multe oraşe ale ţării.

Franţa s-a impus în meciul cu Ţările de Jos, scor 4-0.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.