Noua sală polivalentă din Turda va fi inaugurată la nivel sportiv, duminică, atunci când este programată disputa din Liga Naţională de handbal masculin dintre Potaissa şi campioana Dinamo Bucureşti. Turda Arena are 3.165 de locuri, a costat 23 mil. euro şi este omologată pentru mai multe sporturi la nivel internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit constructorului ACI, capacitatea noii săli polivalente are 3.165 de locuri, un regim de înălţime demisol/parter/2 etaje, pe o suprafaţă construită de 5460,6 metri pătraţi şi desfăşurată de 12.793 metri pătraţi. La demisol se află şi un bazin de înot, iar dotările sălii mai includ sală de forţă, cameră masaj, saună, cabinet fizioterapie, numeroase vestiare etc.

Turda Arena a fost omologată pentru a găzdui competiţii internaţionale de handbal, volei şi baschet. Inaugurarea are loc în acest week-end cu mai multe evenimente, între care spectacole de lumini şi drone sau concertele Andra şi Supcarpaţi, iar duminică, de la ora 15.00, va avea loc partida de handbal masculin dintre Potaissa Turda şi campioana Dinamo Bucureşti, din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale.

”Marcăm o investiţie de 23 milioane de euro, este una din cele şase săli de un asemenea nivel din România, dar singura care nu se află într-o reşedinţă de judeţ. Alături de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sper să putem organiza diferite competiţii europene şi mondiale”, a precizat primarul din Turda, Cristian Matei, la prezentarea oficială a noii arene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.