Ungaria şi-a asigurat locul la Euro 2024 cu o remiză 2-2 cu Bulgaria, joi seară, dar aproape şaizeci de poliţişti şi fani au fost răniţi în ciocnirile violente cu ocazia partidei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suporterii bulgari veniseră să ceară demisia preşedintelui Uniunii Bulgare de Fotbal (FBU), Borislav Mihailov, care se află la conducere de 18 ani. Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre şi stâlpi de circulaţie: participanţii la miting au aruncat cu tot felul de obiecte şi au dat foc unei maşini de poliţie.

Poliţia, mobilizată masiv cu peste 1.500 de poliţişti, a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea de aproximativ 4.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale. Autorităţile avertizaseră înaintea meciului asupra "unui risc ridicat de dezordine publică în interiorul şi în afara stadionului".

Fanii fotbalului din Bulgaria sunt din ce în ce mai furioşi din cauza rezultatelor slabe ale echipei naţionale, care nu a reuşit să se califice la nicio competiţie majoră în ultimele două decenii. Ultimul turneu internaţional al Bulgariei a fost Euro 2004, în Portugalia.

De partea protestatarilor, "douăzeci şi patru de răniţi au fost examinaţi, dintre care şapte au fost spitalizaţi pentru răni la cap, fracturi şi iritaţii provocate de spray-ul cu piper", a declarat pentru AFP Katia Sungarska, purtătoarea de cuvânt a serviciului de urgenţă din capitală.

La rândul său, poliţia a raportat treizeci şi trei de răniţi în rândurile sale, dintre care "unii grav afectaţi", potrivit şefului adjunct Stefan Ivanov. Treizeci şi trei de suporteri au fost de asemenea arestaţi, a declarat el într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.