Un prieten şi consilier al starului brazilian Vinicius a fost victima unui atac rasist înaintea meciului amical dintre Brazilia şi Guineea, disputat, sâmbătă, la Barcelona, potrivit jucătorului şi Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La meciul pe care brazilienii l-au câştigat cu 4-1, Seleçao a purtat tricouri negre pentru a protesta faţă de discriminarea rasială, la iniţiativa lui Vinicius, care a fost victima rasismului în mai multe rânduri în campionatul spaniol.

În timpul percheziţiei de la intrarea pe stadion, un agent de securitate i-ar fi spus lui Felipe Silveira, în vârstă de 27 de ani: "Mâinile sus, asta e arma mea pentru tine", în timp ce scotea o banană din buzunar, potrivit unui extras din plângerea depusă de prietenul jucătorului, publicat de site-ul Globo Esporte.

Silveira şi alţi trei membri ai staff-ului lui Vinicius s-au plâns agentului şi au chemat poliţia la faţa locului, a adăugat site-ul brazilian.

Imagini difuzate de canalul brazilian SporTV arată schimburi aprinse între prietenii jucătorului şi personalul de pe stadion.

Agentul şi compania de securitate au negat acuzaţiile, a relatat presa braziliană.

"În timp ce eu jucam în tricoul negru istoric şi mă simţeam emoţionat, prietenul meu a fost umilit şi batjocorit la intrarea pe stadion. A fost o experienţă tristă, iar în fiecare moment ei (prietenul său şi cei care îl însoţeau) erau şocaţi de scena suprarealistă care avea loc. Culisele sunt dezgustătoare. Dar pentru ca totul să fie public, îi întreb pe cei responsabili: unde sunt imaginile de pe camerele de supraveghere?", a scris jucătorul lui Real Madrid pe contul său de Twitter.

 

CBF a precizat că a luat măsuri imediat ce a luat cunoştinţă de plângere şi a cerut poliţiei şi organizatorilor meciului "să acorde tot sprijinul şi protecţia lor unei alte victime a rasismului, o infracţiune care trebuie combătută cu vehemenţă şi fără încetare".

"Astăzi, încă o dată, un alt criminal a fost expus public", a declarat Ednaldo Rodrigues, preşedintele forului de conducere al fotbalului brazilian, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.