Meciul amical Spania-Brazilia împotriva rasismului, organizat ca răspuns la insultele rasiste adresate anul trecut atacantului brazilian Vinicius de la Real Madrid, va avea loc la 26 martie la Madrid, a anunţat Federaţia Spaniolă de Fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iunie 2023, federaţiile celor două ţări au indicat că meciul va avea loc în martie pe stadionul Santiago Bernabeu al echipei Real Madrid, dar nu au precizat o dată exactă.

Acest meci va servi "pentru a întări angajamentul împotriva violenţei şi rasismului în fotbal (...) prin crearea unei mari sărbători fotbalistice între două dintre cele mai puternice echipe de pe scena internaţională", a explicat Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) într-un comunicat de presă.

Insultele rasiste adresate lui Vinicius la 21 mai, în timpul unui meci de campionat la Valencia, au provocat un val de indignare internaţională şi deschiderea unei anchete de către justiţia spaniolă.

La momentul respectiv, RFEF a recunoscut că fotbalul spaniol are "o problemă cu rasismul".



Vinicius este "din păcate obişnuit" cu actele rasiste pe stadioanele spaniole, după cum a subliniat antrenorul său Carlo Ancelotti în noiembrie, după ce starul brazilian a fost din nou insultat de un fan al Barcelonei.

În iunie, patru suporteri ai Atlético au primit o interdicţie de a intra pe stadioane timp de doi ani, după ce au fost acuzaţi că au agăţat un manechin cu imaginea jucătorului de un pod din capitala spaniolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.