Mayar Sherif, a 74-a jucătoare din lume, a devenit sâmbătă prima sportivă din Egipt care câştigă un turneu WTA, după ce s-a impus în finala de la Parma Ladies Open în faţa Mariei Sakkari din Grecia, locul 7 mondial şi principala favorită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sherif, 26 de ani, care nu a învins niciodată o adversară clasată în Top 10 mondial, s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Semifinalele şi finala au fost programate sâmbătă, din cauza ploii de vineri, de la Parma. Pentru a-şi câştiga biletul în finală, Sherif petrecuse aproape trei ore pe teren împotriva româncei Ana Bogdan (6-4, 3-6, 6-4), în timp ce Sakkari a trecut de sportiva din Muntenegru, Danka Konvinic, scor 7-5, 6-2.

Sherif a mai jucat o finală în carieră, anul trecut, la Winner Cup, la Cluj, când a fost învinsă de germana Andrea Petkovic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.