La două luni după ce a fost diagnosticată cu o formă dublă de cancer la gât şi la sân, fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, în vârstă de 66 de ani, a anunţat că este în remisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul anului 2023, Martina Navratilova, câştigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu şi dublu între 1978 şi 2006, a anunţat că suferă de o formă dublă de cancer la gât şi la sân. Această boală era atunci în forma ei timpurie. Fosta jucătoare cehoslovacă, care a devenit cetăţean american în timpul carierei, a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan că se află în remisie.

„Mai trebuie să fac două săptămâni de radiaţii preventive, dar s-a terminat. Am fost complet panicată timp de trei zile, gândindu-mă că s-ar putea să nu mai apuc Crăciunul. Celebra ''bucket list'' îmi trecea prin cap cu toate lucrurile pe care încă îmi doream să le fac. Şi pe lângă asta, cine suferă de două tipuri de cancer diferite în acelaşi timp? Ambiţia nu mi-a lipsit niciodată, dar asta era ridicol. Din fericire, abandonul nu este în ADN-ul meu. Nu am avut de ales decât să continui să lupt".

Navratilova se luptase deja cu cancerul de sân în 2010. „A fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viaţa mea. În prima săptămână făceam şi chimioterapie şi radiaţii în acelaşi timp. Când începi să te simţi rău, nu prea ştii dacă din cauza uneia sau altuia”, a explicat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.