Fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică Mariana Bitang a declarat, marţi seară, că speră ca România să aibă o echipă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi există multe probleme care pornesc de la nivelul cluburilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Evident că lotul de antrenori trebuie revigorat, dar e uşor să spui că vrei schimbare. Trebuie să ai şi cu ce să schimbi, să ai certitudinea că cei pe care i-ai adus sunt mai buni ca cei înlocuiţi. Eu sper din suflet să avem echipă la Tokyo, dar sunt destule probleme care pornesc de la nivelul cluburilor. Ceea ce vedeţi dumneavostră sunt rezultatele multiplelor probleme de la cluburi. Şi dacă ele nu se vor rezolva nu vom mai avea ce vedea la nivel de reprezentare", a declarat Bitang.

Mariana Bitang a fost prezentă, marţi, la lansarea programului "Hai cu noi în ţara campionilor": "Trebuie să aibă viitor gimnastica românească şi mă bucur că federaţia face astfel de acţiuni. Pentru a avea viitor orice disciplină trebuie să investeşti în ea. Sper să se alăture gimnasticii româneşti cât mai mulţi sponsori astfel încât să ne readucem antrenorii acasă să putem readuce copiii şi să-i susţinem în sălile de sport. Eu am mare încredere în Andreea Răducan, chiar dacă poate nu a avut timpul necesar să facă mai multe acţiuni. În primul rând trebuie să investim în bază, pentru că dacă nu inevsteşti în selecţie şi antrenori degeaba ai copii în sală. Acum suntem în situaţia de a avea mulţi copiii dar nu au cu cine să lucreze. Trebuie să ne întoarcem privirea şi către antrenori. Pentru că antrenorii au fost mai bine plătiţi afară şi au preferat să plece. În ţară avem antrenori care fac două antrenamente pe zi şi sunt plătiţi cu 1500 sau 2000 de lei, ceea ce nu prea cadrează cu raportul dintre muncă şi recompensă. Eu zic că resursa umană este primcipala problemă a gimnasticii româneşti, iar cauza sunt evident tot banii".

Federaţia Română de Gimnastică a lansat, marţi, programul "Hai cu noi în ţara campionilor", program de selecţie naţională a micilor gimnaste şi gimnaşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.