Marele Premiu de MotoGP al Finlandei, programat iniţial ca a XII-a etapă a sezonului, la 10 iulie 2022, a fost anulat. Anunţul a fost făcut, miercuri, de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM) şi de Dorna, promotorul MotoGP, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motivul anulării ar fi legat de lucrările de omologare a circuitului şi de situaţia geopolitică.

"Lucrările de omologare în curs de desfăşurare pe circuit şi situaţia geopolitică" din regiunea situată la aproximativ o sută de kilometri de graniţa cu Rusia, au dus la anularea acestei curse, care urma să aibă loc la Kausala (sud-est), justifică într-un comunicat de presă FIM, Dorna şi IRTA (International Road-Racing Teams Association, care reuneşte echipele prezente la cel mai înalt nivel).

Finlanda şi vecina sa, Suedia, au cerut oficial aderarea la NATO (Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord) din cauza ofensivei ruse împotriva Ucrainei, o alegere aspru criticată de Moscova.

Kymiring (numit după râul Kymi care îl mărgineşte), un circuit finlandez nou, situat la o sută de kilometri nord-est de capitala Helsinki şi la tot atâţia de graniţa cu Rusia, urma să găzduiască primul GP de motociclism viteză pe pământ finlandez din ultimii 40 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.