Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, care se dispută pe circuitul de la Imola, va fi în circuitul Formulei 1 pentru încă trei ani, până în 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adăugat în calendarul 2020 pentru a compensa diversele anulări din cauza pandemiei de Covid-19, acesta se va disputa în 2022 la 24 aprilie, înlocuind Grand Prix-ul Chinei de la Shanghai, absent din calendar din cauza situaţiei sanitare.

"Sunt încântat că ne continuăm parteneriatul excelent cu Imola pentru Marele Premiu Emilia-Romagna până în 2025. Circuitul este emblematic şi a făcut parte din istoria sportului nostru”, a declarat Stefano Domenicali, şeful F1.

Circuit mitic în istoria F1, Imola a găzduit 27 de Mari Premii între 1980 şi 2006. Acolo a murit brazilianul Ayrton Senna în 1994, într-un weekend de coşmar care s-a soldat şi cu moartea austriacului Roland Ratzenberger.

Marele Premiu al Regiunii  Emilia-Romagna va fi urmat de un alt Mare Premiu pe pământ italian, la Monza, pe 11 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.